Luchthaven nieuws

 • KLM komend winterseizoen niet naar Kazachstan


  AMSTELVEEN - KLM staakt tijdens het komende winterseizoen de vluchtuitvoering naar zowel Astana als Almaty in Kazachstan. Dat bevestigt een woordvoerder aan Reismedia. Het besluit is volgens KLM genomen vanwege economische redenen.

 • Malaysia Airlines introduceert 'real-time' flighttracking


  DRIEBERGEN - Malaysia Airlines introduceert als eerste luchtvaartmaatschappij het verbeterde flighttrackingsysteem van SITA OnAir. De bestaande Aircom FlighTracker wordt hierbij aangevuld met gegevens van Aireon en FlightAware. Het doel is een zo goed mogelijk beeld van waar alle vliegtuigen zich bevinden.

 • Jet Airways haalt banden aan met Virgin Atlantic


  MUMBAI - Jet Airways haalt de banden aan met Virgin Atlantic dankzij een uitgebreide codeshare-samenwerking. Passagiers van de Indiase luchtvaartmaatschappij kunnen daardoor met ingang van woensdag vanaf India via Londen Heathrow naar diverse bestemmingen in de Verenigde Staten vliegen.

 • Southwest-piloot opgepakt met pistool in handbagage


  ALBANY - Een co-piloot werkzaam bij Southwest Airlines is maandag opgepakt omdat hij een geladen pistool in zijn handbagage had. De alarmbellen gingen af toen de piloot met zijn bagage door een controlepunt van de douane liep op de luchthaven van Albany, melden de autoriteiten.

 • Philip de Klerk weg als CFO van Flybe


  EXETER - Philip de Klerk stapt op als Chief Financial Officer van Flybe. De Nederlander gaat per 1 oktober buiten de luchtvaart aan de slag als CFO, zo heeft de in Exeter gevestigde regionale luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

 • Sterke winstval United Airlines in eerste kwartaal


  CHICAGO - United Airlines heeft de winst in het eerste kwartaal flink zien dalen. De Amerikaanse maatschappij, die flink onder vuur ligt door de mishandeling van een 69-jarige passagier, boekte een positief resultaat van 96 miljoen dollar. Dat is een afname van 69 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 • KLM breidt netwerk uit met wintervluchten naar Costa Rica


  AMSTELVEEN - KLM start in de winter van 2017 een rechtstreekse lijndienst tussen Schiphol en San Jose in Costa Rica. “Een kwalitatief hoogstaande bestemming”, zegt directeur KLM Nederland Harm Kreulen in gesprek met Reismedia. De route is al de zeventiende nieuwe toevoeging aan het netwerk die KLM in 2017 aankondigt.

 • 'Honderden ontslagen bij vliegtuigbouwer Boeing'


  SEATTLE - Boeing ontslaat de komende tijd honderden technici. Dat meldt topman John Hamilton in een brief aan het personeel, die in handen is van persbureau Bloomberg.

 • Airbus A340 naar Twente voor ontmanteling


  ENSCHEDE - Luchthaven Twente verwacht op Koningsdag een Airbus A340. Het toestel wordt op de recent heropende luchthaven ontmanteld. Voor de cockpit van het toestel is al een opvallende koper gevonden.

 • Groningen Airport Eelde viert feest om nieuwe zomerroutes


  EELDE - Groningen Airport Eelde pakt groot uit met de opening van het zomerseizoen. De komende maanden wordt de noordelijke luchthaven verbonden met zonbestemmingen in Spanje, Turkije, Griekenland, Portugal en de Canarische Eilanden.

 • Ryanair haalt opening winterroutes naar voren


  LONDEN - Ryanair haalt de opening van vijf nieuwe routes vanaf Londen Stansted twee maanden naar voren. Volgens de prijsvechter is de vraag naar tickets dermate groot, dat al in september gestart wordt met de lijnvluchten.

 • Vijf doden bij vliegtuigcrash in Portugal


  LISSABON - In de Portugese plaats Cascais, niet ver van de hoofdstad Lissabon, zijn maandag vijf doden gevallen toen het vliegtuig waarin ze zaten neerstortte op een parkeerterrein van een supermarkt. Het zou gaan om drie inzittenden, de piloot en iemand op de grond, melden reddingsdiensten ter plaatse.

 • Fokker 50's Insel Air ten prooi aan slopershamer


  WILLEMSTAD - Menig luchtvaarthart op Curaçao en daarbuiten breekt, nu slopers zijn begonnen met het vernietigen van een deel van de luchtvloot van Insel Air. Enkele Fokker 50’s en Embraer 110 Bandeirantes worden op luchthaven Hato in stukken gebroken.

 • Mitsubishi hoopt op grote order uit Iran voor MRJ


  TEHERAN - De Japanse vliegtuigbouwer Mitsubishi heeft eindelijk een opsteker te pakken voor het kwakkelende MRJ-project. De Mitsubishi Regional Jet kampt met jarenlange productievertraging, maar kan nu rekenen op warme belangstelling uit Iran.

 • 'United zet aanstaand bruidspaar uit vliegtuig'


  HOUSTON - Een verloofd stel dat zaterdag op weg was naar Costa Rica om daar te gaan trouwen is in de Amerikaanse stad Houston vlak voor vertrek uit het toestel van United Airlines gestapt.

 • Delta bestelt nog eens tien extra Boeing 737's


  SEATTLE - Delta Air Lines vergroot haar Boeing 737-vloot met nog eens tien toestellen. De Amerikaanse KLM-partner plaatste een aanvullende bestelling voor tien Boeing 737-900ER’s, de grootste variant van het type.

 • Transavia wintertickets nu al te boeken


  SCHIPHOL – Transavia-klanten die tickets voor het komende winterseizoen willen boeken, voor de wintersport, een stedentrip of een bezoek aan het tweede huis in het buitenland, kunnen vanaf woensdag 19 april om 8.00 uur terecht op de Transavia website of bij hun (online) reisagent om tickets te boeken.

 • United Airlines-passagier gestoken door schorpioen


  CALGARY - Een Canadese man is afgelopen week door een schorpioen gestoken tijdens een vlucht van United Airlines van Texas naar Calgary. Volgens passagier Richard Bell kwam het beest uit de bagagebakken van de Business Class vallen op het moment dat de lunch werd geserveerd. Het incident deed zich voor op dezelfde dag dat een passagier van boord werd gesleept op een United-vlucht omdat hij weigerde zijn stoel af te staan.

 • 'Racist' onder applaus uit vliegtuig gezet


  DRIEBERGEN - Een passagier op een vlucht van de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij FlySafair is op 7 april vlak voor vertrek van boord gehaald. De man zou een zwarte medepassagier hebben uitgemaakt voor 'asshole'. Op videobeelden, die aan boord zijn gemaakt met een smartphone, is de discussie tussen de man en medepassagiers in zijn directe omgeving te volgen.

 • United Airlines past policy aan na wegsleep incident


  DRIEBERGEN - United Airlines heeft haar eigen personeelsleden de opdracht gegeven om een uur voor vertrek in te checken. Als het eigen personeel eerder aan boord is dan hoeft er geen passagier die al een zitplaats heeft ingenomen alsnog te worden verwijderd uit het toestel.