Luchthaven nieuws

 • Nederlandse gemeente Ede krijgt een wethouder luchtvaart


  SCHIPHOL - ChristenUnie-wethouder Leon Meijer van Ede krijgt luchtvaart in zijn portefeuille, dat blijkt uit de presentatie van zijn aandachtspakket. De commerciële luchtvaart is een thema in de gemeente geworden toen bleek dat de aanvliegroute over de stadskern van Ede zou lopen.

 • Boeing 737 Cubana de Aviación neergestort op Cuba


  HAVANA - Op Cuba is een Mexicaans passagiersvliegtuig neergestort dat een vlucht uitvoerde voor de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana. De Boeing 737-200, vlucht DMJ972, crashte kort na het opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí bij Havana. Staatsmedia berichten dat het toestel met 105 inzittenden op weg was voor een binnenlandse vlucht naar Holguin.

 • FAA stelt eisen aan opvouwbare wingtips Boeing 777X


  WASHINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA stelt een tiental speciale eisen aan de certificering van de unieke opvouwbare vleugeluiteinden van de Boeing 777X. Dat meldt Flight Global. Boeing is in Everett inmiddels gestart met de productie van de vleugels van de eerste vier 777X-toestellen.

 • #Eindjevliegen: nieuwe merkcampagne Eindhoven Airport


  EINDHOVEN – Met de bekendheid van Eindhoven Airport in Nederland is het goed gesteld, maar het beeld dat mensen hebben van de luchthaven strookt niet met de realiteit. Dat blijkt uit onderzoek dat de luchthaven heeft laten uitvoeren. De luchthaven start daarom een nieuwe merkcampagne met de hashtag #eindjevliegen.

 • Voormalig CEO keert terug bij Jet Airways


  MUMBAI - Voormalig CEO Nikos Kardassis keert terug bij Jet Airways. Hij gaat bestuursvoorzitter Naresh Goyal en het topmanagement van de Indiase airlines adviseren op het gebied van kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit, meldt de Business Standard.

 • Drukte op Schiphol: passagiers vaker per bus naar het vliegtuig


  SCHIPHOL - De capaciteitsgrenzen op Schiphol komen deze zomer voor passagiers op verre vluchten opmerkelijk dichtbij. Diverse luchtvaartmaatschappijen moeten hun reizigers tegen hun zin met de bus naar het vliegtuig brengen, naar een parkeerplatform aan de overkant van snelweg A4.

 • Eerste rechtstreekse vlucht tussen Afrika en Indonesië


  ADDIS ABABA - Ethiopian Airlines opent binnenkort de eerste rechtstreekse vliegverbinding tussen Afrika en Indonesië. Vanaf 17 juli wordt vier keer per week vanaf thuisbasis Addis Ababa gevlogen naar Jakarta. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 787-8 Dreamliner.

 • Eurowings vaker vanaf Düsseldorf naar Thailand en Cuba


  DÜSSELDORF - Eurowings kondigde vorige week aan in het winterseizoen twee keer per week vanaf Düsseldorf naar Bangkok te vliegen, maar de maatschappij heeft nu al besloten om de frequentie te verdubbelen naar vier keer per week. Ook het aantal wekelijkse vluchten naar het Cubaanse Varadero gaat omhoog (van twee naar drie).

 • Onderzoeksteam MH17-crash komt met update


  BUNNIK - Het Joint Investigation Team (JIT), dat onderzoek doet naar de crash van vlucht MH17, presenteert donderdag 24 mei tussentijdse onderzoeksresultaten. Ook wordt de hulp van het publiek ingeroepen bij de speurtocht naar de daders van de vliegramp.

 • TUI fly pakt kansen op Duitse markt na verdwijnen airberlin


  DÜSSELDORF - De Duitse luchtvaartmarkt is, na het faillissement van airberlin, flink opgeschud. Eén van de partijen die haar kansen grijpt is TUI fly. De Duitse vakantiemaatschappij breidt het vluchtaanbod in de zomer van 2019 met vijf procent uit.

 • 'Order voor 400 Boeing 737's of Airbus A320's op komst'


  DUBAI – Leasemaatschappij Dubai Aerospace Enterprise (DAE) is aan het onderhandelen met Boeing en Airbus over een order voor 400 narrowbody-toestellen, zo meldt CEO Firoz Tarapore aan persbureau Reuters.

 • Laudamotion wil vloot uitbouwen naar dertig vliegtuigen


  WENEN - Laudamotion wil de vloot tussen nu en 2021 uitbouwen naar dertig toestellen. Het bedrijf, dat door racelegende Niki Lauda uit de boedel van het failliete airberlin werd gekocht en nu deels in handen is van Ryanair, heeft daarvoor de Airbus A320neo op het oog.

 • United: ons personeel moet zichzelf beter verzorgen


  CHICAGO - United Airlines is niet tevreden over hoe haar cabinepersoneel eruitziet. In een interne memo aan haar medewerkers, zegt de maatschappij ‘te relaxed’ te zijn geweest in het handhaven van de standaarden op het gebied van kleding en persoonlijke verzorging. Daarom zal United de lat nu hoger leggen.

 • Philippine Airlines met A321neo naar Australië en India


  MANILLA - Philippine Airlines voegt binnenkort haar eerste Airbus A321neo aan de vloot toe. De Filipijnse luchtvaartmaatschappij is van plan het grote vliegbereik van dit toestel ten volle te benutten, met vanaf Manilla onder meer vluchten naar Australië, Japan en India in de planning.

 • Eerste Airbus A330 in kleuren van Air Italy


  DUBLIN - Air Italy heeft de eerste Airbus A330-200 in Dublin van haar livery laten voorzien. De maatschappij huurt in totaal vijf van deze toestellen van Qatar Airways, die de periode moeten overbruggen totdat de levering van dertig Boeing 787 Dreamliners begint in 2019.

 • Manchester nieuwe bestemming voor Jet Airways


  MUMBAI - Jet Airways breidt het routenetwerk uit met Manchester. De Engelse stad krijgt met ingang van 5 november een rechtstreekse lijndienst naar Mumbai. Op de route zet Jet Airways vier keer per week een Airbus A330-200 in.

 • SilkAir volledig geïntegreerd met Singapore Airlines


  SINGAPORE - Singapore Airlines (SIA) voert de komende jaren grote veranderingen door bij SilkAir. Naast een flinke upgrade van het boordproduct wordt het regionale dochterbedrijf over enkele jaren volledig geïntegreerd met het moederbedrijf. Dat maakte SIA vrijdag bekend.

 • 'Nieuwe Italiaanse regering zet streep door verkoop Alitalia'


  ROME - De twee partijen die momenteel een regering aan het vormen zijn in Italië, de Vijfsterrenbeweging en Lega Nord, willen de verkoop van Alitalia tegenhouden. In plaats daarvan zou de Italiaanse airline een staatsmaatschappij moeten worden.

 • Levensgrote KLM-huisjes sieren Museumplein Amsterdam


  AMSTERDAM - Bezoekers aan Amsterdam lopen op het Museumplein de kans zestien levensgrote KLM-huisjes tegen te komen. Die maken deel uit van de CanalHouseParade, waarbij mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan werkervaring worden geholpen.

 • Saratov Airlines gooit de handdoek in de ring


  SARATOV - Het Russische Saratov Airlines stopt. Volgens het management van de luchtvaartmaatschappij, die na een dodelijke crash al onder een vergrootglas lag, komen 1.200 personeelsleden op straat te staan.