Luchthaven nieuws

 • Dinsdag vluchtuitval bij Eurowings op Düsseldorf door staking


  DÜSSELDORF - Passagiers die dinsdag met Eurowings vanaf Düsseldorf Airport vliegen moeten rekening houden met vluchtuitval. Vakbond Verdi kondigde maandagavond onverwacht een staking aan onder het cabinepersoneel.

 • Kardien de Werker verlaat vertrouwde stek bij Singapore Airlines


  SCHIPHOL - Kardien de Werker legt per 1 april 2019 zijn taken als Sales Manager Benelux bij Singapore Airlines neer. Hij is in die functie al sinds 1995 het gezicht van de luchtvaartmaatschappij in Nederland, maar promoveert nu naar een meer internationale rol.

 • Corendon Dutch Airlines breidt vloot uit met Boeing 737 MAX 9


  SCHIPHOL - Corendon Dutch Airlines voegt twee gloednieuwe Boeing 737 MAX 9 aan haar vloot toe. De vliegtuigen komen vanaf volgend jaar in dienst en worden geleased bij ALC, zo heeft Corendon afgesproken in een intentieovereenkomst.

 • Air Macau tekent voor Airbus A320neo


  MACAU - Air Macau neemt in 2019 drie Airbus A320neo’s in ontvangst. Het geavanceerde type komt bij een vloot die op dit moment al volledig uit toestellen uit de A320-serie bestaat. De luchtvaartmaatschappij uit het gokstaatje wil met de vliegtuigen het netwerk verder uitbreiden.

 • LOT vraagt passagiers om cash voor reparatie Boeing 787


  BEIJING - Een LOT Polish Airlines-medewerker moest vorige week enkele passagiers om hulp vragen bij de betaling van een reparatie aan een Boeing 787. Hij beschikte enkel over een creditcard, terwijl de vliegtuigtechnicus in cash betaald wilde worden.

 • Laatste restjes Germanwings binnenkort voorgoed verdwenen


  DÜSSELDORF - Met het overschilderen van de laatste vliegtuigen en het opnieuw aankleden van de cabinebemanning moet binnen enkele maanden de transformatie van Germanwings naar Eurowings volledig zijn afgerond. 

 • Man klaagt British Airways aan vanwege dikke medepassagier


  LONDEN - Een man uit Wales klaagt British Airways aan omdat hij op een vlucht van Bangkok naar Londen naast een obese passagier moest zitten. Hij hield daar naar eigen zeggen ernstige rugklachten aan over.

 • Ryanair's eerste (en krappe) 737 MAX 200 rolt de fabriek uit


  RENTON - De eerste 737 MAX 200 voor Ryanair is bijna klaar, zo blijkt uit beelden die spotters hebben gemaakt bij de Boeing-fabriek in het Amerikaanse Renton. De budgetmaatschappij is de launch customer van dit type.

 • Qatar Airways met Airbus A380 naar Frankfurt


  DOHA - Qatar Airways vliegt vanaf 31 maart 2019 met de Airbus A380 tussen Doha en Frankfurt. De luchtvaartmaatschappij vergroot daarmee niet alleen de capaciteit op de route, maar biedt daardoor ook een First Class aan.

 • Vueling stuurt reisinformatie via WhatsApp


  BARCELONA - De Spaanse prijsvechter Vueling communiceert vanaf nu ook via WhatsApp met passagiers. Reizigers kunnen vanaf nu reisinformatie via de berichtendienst ontvangen, zoals dat eerder al gebeurde via e-mail en SMS.

 • KLM en Stichting Hoogvliegers bezorgen zieke kinderen topdag


  SCHIPHOL - Tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap beleefden afgelopen zaterdag een topdag tijdens de jaarlijkse rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers. De stichting zet zich al jaren in om kinderen hun aandoening voor even te laten vergeten.

 • Tata Sons bevestigt interesse in Jet Airways


  MUMBAI - Tata Sons heeft voor het eerst publiekelijk bevestigd geïnteresseerd te zijn in Jet Airways. In een verklaring erkent het bedrijf dat gesprekken gaande zijn, maar wordt tegelijkertijd benadrukt dat er nog geen voorstel is gedaan. Het Indiase conglomeraat zou Jet Airways volledig willen inlijven.

 • Transavia volgend jaar van Rotterdam naar IJsland


  ROTTERDAM - Transavia vliegt vanaf mei 2019 rechtstreeks tussen Rotterdam The Hague Airport en Akureyri in het noorden van IJsland. De vluchten worden wekelijks uitgevoerd in opdracht van reisorganisatie Voigt Travel.

 • China investeert miljarden in luchthaven Ürümqi


  BEIJING - China investeert de komende twaalf jaar ruim zes miljard dollar in de ontwikkeling van de luchthaven van Ürümqi, in de westelijke provincie Xinjiang. Het aantal passagiers op de luchthaven moet dankzij de uitbreiding groeien tot 63 miljoen passagiers en 750.000 ton vracht per jaar.

 • China Southern: SkyTeam-voordelen nog in heel 2019


  GUANGZHOU - Passagiers van China Southern Airlines en van SkyTeam-luchtvaartmaatschappijen blijven gedurende heel 2019 recht houden op de voordelen die verbonden zijn aan het lidmaatschap van de luchtvaartalliantie. Dat laat een woordvoerder van China Southern Airlines weten aan Reismedia.

 • AirBaltic A220 steelt de show op eeuwfeest Letland


  RIGA - Een speciaal beschilderde Airbus A220-300 van airBaltic was zondag de grote ster tijdens de festiviteiten ter ere van het honderdjarig bestaan van Letland. Het toestel vloog laag over Riga, geëscorteerd door drie gevechtsvliegtuigen.

 • Lockheed Martin start bouw supersonische QueSST


  FORT WORTH - Lockheed Martin is gestart met de bouw van een nieuw supersonisch vliegtuig. Dit experimentele toestel, de X-59 Quiet Supersonic Technology (QueSST), moet eind 2021 voor het eerst vliegen. Het vliegtuig moet een impuls geven aan de hervatting van supersonische passagiersvluchten.

 • Doden na crash historisch vliegtuig in Texas


  FREDERICKSBURG - In Fredericksburg, in de Amerikaanse staat Texas, zijn zaterdag twee oorlogsveteranen om het leven gekomen toen het historische gevechtsvliegtuig waarin zij vlogen neerstortte op de parkeerplaats van een appartementencomplex.

 • TUI Airways ontvangt eerste Boeing 737 MAX


  MANCHESTER - TUI Airways heeft haar eerste Boeing 737 MAX 8 ontvangen. Daarmee is het Britse bedrijf de derde airline binnen de TUI Group die met het geavanceerde type gaat vliegen. Eerder ontvingen TUI fly in België en TUI fly Nordic in Zweden al enkele exemplaren.

 • Japan Airlines verscherpt alcoholcontrole bij piloten


  SHINAGAWA - Japan Airlines gaat vanaf maandag scherper controleren op het alcoholgebruik door piloten. Aanleiding is de arrestatie van een dronken piloot van de maatschappij vlak voor vertrek van een vlucht vorige maand op het Londense Heathrow Airport.