Skip to main content
Blog | vluchtvolger.nl

Een annuleringsverzekering afsluiten

By december 20, 2018april 28th, 2024No Comments

Wanneer je door omstandigheden een vakantie moet annuleren, kan je aanspraak maken op je annuleringsverzekering indien jij deze hebt afgesloten. Soms zijn er uitzonderingen op de aanspraak van je annuleringsverzekering, bijvoorbeeld bij een samengestelde reis.

Combinatie Reis- en annuleringsverzekering

De meest gekozen combinatie is een reis-en annuleringsverzekering. Door een annuleringsverzekering af te sluiten op je doorlopende reisverzekering zijn geboekte vakanties en uitjes verzekerd voor annulering, mits de redenen hiervoor in de poliswaarden beschreven staan bij je verzekeraar. Je kunt een annuleringsverzekering in het algemeen nog 7 dagen na de boeking van de reis afsluiten.

Waarom een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is zeer compleet en heeft een brede dekking. De annuleringsverzekering dekt financiële risico’s wanneer je door een nare gebeurtenis je vakantie moet afzeggen. Ook worden de kosten gedekt wanneer er iets onverwachts gebeurd tijdens je vakantie, waardoor jij je vakantie moet afbreken. De dagen waarvan jij geen gebruik kon maken worden dan vergoed. De redenen voor het afsluiten van een annuleringsverzekering zijn zeer uiteenlopend. De meeste mensen boeken samen met hun reisverzekering een annuleringsverzekering. Bij last minute geboekte vakanties kiezen mensen er vaak voor om een annuleringsverzekering achterwege te laten.

Doorlopende en kortlopende annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering kan je als aanvulling op je reisverzekering afsluiten of apart los afsluiten. De hoogte van de vergoeding die je kunt krijgen is afhankelijk van het type verzekering dat je hebt. Wanneer jij een kortlopende reisverzekering afsluit wordt er een percentage van de reissom berekend en het volledige bedrag van de reis gedekt. Normaal gesproken wordt hier ongeveer 5% voor berekend. Bij een doorlopende reisverzekering mag je zelf bepalen wat de maximale vergoeding is waar je premie over betaalt. De maximale vergoeding van een annuleringsverzekering liggen tussen de €1500,- en €5000,- .

Vluchtvolger.nl

Author Vluchtvolger.nl

More posts by Vluchtvolger.nl