Skip to main content
Blog | vluchtvolger.nl

Drie tips bij vertraging van je vlucht

By november 19, 2018april 28th, 2024No Comments

Niets is vervelender dan een vertraagde vlucht. Je bent van plan om op reis te gaan of je hebt een doorreis en komt erachter dat je vlucht vertraagd is. Dit kan er voor zorgen dat je te laat aankomt op je bestemming met alle gevolgen van dien. In deze blog geven we je drie tips om hoe je om kunt gaan met een vertraagde vlucht.

Of je nu op wereldreis gaat of onderweg bent voor je werkt, niemand vind het leuk als ze de melding krijgen dat hun vlucht vertraagd is. Daarom hebben wij drie tips bedacht om dit leed enigszins te kunnen verzachten.

Tip 1: Vermaak je op de luchthaven

Een luchthaven is levendig en er is altijd wat te beleven. Om de tijd te doden kun je van alles op de luchthaven doen. Ga lekker uit eten of ergens wat drinken. Op de meeste luchthavens zijn er voldoende restaurantjes en plekken om wat te drinken. Lekker genoten van je maaltijd? Dan kun je ervoor kiezen om de vele winkeltjes te bezoeken en met een beetje geluk kun je nog belastingvrij shoppen ook! In de tussentijd kun je mooi de aankomsttijden Schiphol in de gaten houden. Kun je meteen wat mooie aankopen doen. Is dat niet helemaal wat je wilt? Dan kun je ook voor de volgende twee tips kiezen.

 

Tip 2: Boek je vlucht om

Deze mogelijkheid is er niet altijd, maar mocht je haast hebben en echt op tijd op je bestemming moeten aankomen, dan kun je ervoor kiezen om je vlucht om te boeken. Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten aan zijn verbonden. Dit kan je al snel extra honderden euro’s kosten. Daarnaast is het nog maar de vraag of er een vlucht beschikbaar is en of dit voordelig is ten opzichte van de wellicht extra reistijd die je moet afleggen.

Tip 3: Vraag compensatie voor je vertraagde vlucht

Geen zin in extra kosten of om je op de luchthaven te vermaken? Dan kun je ervoor kiezen om een compensatie te vragen voor je vertraagde vlucht. Indien je vlucht vertraagd is en je met meer dan 3 uur aankomt op je eindbestemming, dan heb je recht om een compensatie / vergoeding voor het gelden tijdsverlies. De compensatie kan oplopen tot wel €600,-. Het makkelijke is dat je dit eenvoudig online kunt regelen, zonder al te veel geregel.

 

Meer informatie? Neem contact op

Ben je op zoek naar meer informatie naar aanleiding van deze blog? Of heb je zelf een leuke tip? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Vluchtvolger.nl

Author Vluchtvolger.nl

More posts by Vluchtvolger.nl

Leave a Reply